Om å utsette tilbakebetalingen

20131013-125422.jpg

Så mange ganger jeg har ligget slik. Så mange timer de siste årene. Noen ganger for å lade opp. Noen ganger for å betale tilbake energi jeg allerede har brukt.

I dag er jeg der igjen. At jeg har brukt litt mer energi enn jeg har. Jeg har rett og slett krita. Brukt energikredittkortet.

Denne gangen var det forventet og verd det. Sønnen min har nemlig hatt overnattingsbesøk av to gode kompiser. En som bor her og en som var her på høstferie. Tre gutter som har fulgt hverandre omtrent siden de ble født og som er like gode venner hver gang de møtes.

Alle husker vi vel disse overnattingene? Hvor sent det ble. Hvor vanskelig det var å sove når man hadde så mye å prate om. Da var det noen ganger behov for en streng voksen, som kunne hjelpe oss å finne roen. I dag er denne strenge voksne litt trøtt og på energiminussiden.

Når jeg har krita energi, har jeg etterhvert fått mer kontroll over når jeg skal betale den tilbake. For det kan jeg faktisk utsette litt. Enten kan jeg jukse og holde på med mobilen mens jeg hviler, da finner ikke kroppen den dype hvilen den trenger for å slappe helt av og starte tilbakebetalingen. Jeg klarer også, hvis ikke hviletiden er for lang, å holde igjen, slik at jeg ikke havner i dyp hvile. Da får jeg hvilt, men det er mer overfladisk.

En eller annen gang må jeg starte tilbakebetalingen. I dag tenker jeg at jeg tar det etter assistenten har vært her og sønnen min har dratt pappahjem. Da kan jeg flate ut uten at noen krever noe av meg, før kroppen min igjen klarer å komme seg opp selv.

Det er derfor jeg utsetter tilbakebetalingen. Fordi jeg bruker å flate ganske ut. Fordi det tar tid å komme til seg selv igjen. Fordi det er utrolig slitsomt å karre seg opp midt i den dypeste tilbakebetalingshvile. Ulempen med å utsette tilbakebetalingen er at jeg risikerer å bli gira – få denne urolig kroppen som virkelig sliter med å roe seg ned. Da kan det nemlig ta flere dager før jeg klarer å komme i denne dype hvilen. Satser på at ikke det skjer i dag. At jeg klarer å roe helt ned når det er tid for det i ettermiddag.

Det er en rar følelse å ligge å vente på å komme i tilbakebetalingshvilen. Ligge å vente på noe som er helt nødvendig, men som jeg ikke vil. Mange ganger har jeg kjent at jeg stritter imot. Jeg vet jo bare så altfor godt hva som kommer. Jo mer overforbruk, jo større konsekvens. Først total energiløshet. Så smertene. Så influensafølelsen og en kropp som blir skikkelig syk. Skulle ønske det fantes en lettere måte å få betalt tilbake på. Hvis noen har funnet det, så tar jeg imot tips med takk.

Denne gangen blir det nok ikke så gale som det har vært tidligere. Fikk ladet godt opp på forhånd, og det hjelper absolutt. Men gjennom det må jeg. I ettermiddag… Fram til jeg da slipper meg helt ned, skal jeg prøve å ta det mest mulig med ro og hvile, så satser jeg på det går fort over.

13 tanker på “Om å utsette tilbakebetalingen

 1. Ååh føler med deg. Tenker på deg og håper du klarer å finne den roen du trenger. Så flott at sønnen din har fått en dag/natt med kompiser 🙂 så bra at du klarte det!! Klem!

  Liker

 2. Aller først: Jeg (og tante) liker striper. Hvite og grønne er fine!

  Kjenner meg igjen i det du skriver. Vi har jo alle forskjellige situasjoner men dette med å vente til du kan slappe helt….det kjenner jeg godt på. Det er ikke bra når man utsetter det for lenge, da tar det bare enda lengre tid å hente seg igjen.

  Jeg vet ikke om det finnes noen snarveier eller bedre måter å gjøre det på. Jeg har i hvert fall ikke funnet noen. Hvile, dyp hvile og mengdehvile, (tar patent på det ordet der) er det eneste som fungerer.

  Jeg tror at ting kan bli litt bedre for oss på sikt. Jeg merker også at det tar litt kortere tid å betale tilbake så lenge jeg bruker sunn fornuft, og hele tiden prøver å være i balanse. Denne uken fikk jeg sovet ekstra mye og det hjalp på de tingene jeg måtte gjøre denne uka.

  Håper formkurven snart peker dit den skal! -> og opp ! 🙂

  Liker

  • Striper liker jeg også, godt det er moderne med ujevne mellomrom 😉

   Det er vel bare hvile som hjelper. Mengdehvile var et fint ord 😉 Greit å få det unna så snart som mulig, for utsetting gjør ting bare verre.

   Jeg er også klar for bedring, og å tydeliggjøre det med 10 min ekstra oppetid. Har stått på stedet hvil noen uker nå.

   Liker

 3. Tilbaketråkk: Om å utsette tilbakebetalingen | ~ME Nytt~

 4. Velkjent, og veldig godt beskrevet. Godt å høre at gutta hadde det fint. Noen ganger må man bare ta et lite «energilån» for å få til de gode øyeblikkene der og da 🙂

  Liker

 5. Veldig interessant å lese en voksen å beskrive dette. Sønnen min på 12 år ser ut til å oppleve det samme. Uroen, smertene, hjertebank osv. i en ung kropp gjør så vondt for oss rundt også. Jeg har prøvd med enkle grep fra mindfullness for å roe ham ned. Samt stryke ham lett lett. Men medisinen Naltrekson har vært største hjelpen for ham. Mer energi generelt og færre uro-anfall.

  Liker

  • Det må være fryktelig å ha et barn med denne sykdommen! Ikke alltid like lett å klare å beskrive hva som skjer i kroppen. Noen ganger er det mest en følelse av ubehag.

   Godt at han har funnet en medisin som hjelper.

   Ønsker dere så gode dager som mulig 😊

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s