Oppetid 7 timer

Det har vært stille her en stund nå. Livet har gått sin gang. Noen tilbakebetalingsdager har det vært. Litt høgere symptomnivå. Behov for å holde igjen og leve stille og rolige, og litt kjedelige, dager. For det blir gjerne en psykisk nedtur og plutselig måtte ta det mer med ro når jeg begynner å bli så vant til mer «action». De roligere dagene kan være tøffe – men samtidig veldig  nødvendige. 

De rolige dagene er jo også rolige på det nivået jeg er nå. Jeg faller ikke langt tilbake. Jeg kan fremdeles dusje på en tilbakebetalingsdag f eks. Eller gå ut med søpla. 

Denne uken tar jeg sjansen på å øke oppetiden min med 10 min igjen. Jeg hadde så veldig lyst på et fint og rundt tall. Tenk 7 timer! Det er masse det 😊

Oppetid på 7 timer vil si hviletid på 17. Jeg har natt 11 timer og er nå nede i 6 timer hvile på dagtid. Det vil si at jeg er oppe en hel time mer enn jeg hviler på dagen 😄 Jeg er nå oppe ca 30% av døgnet – det har vært nede i 10%. Er ikke matematikk gøy dere? 😜 

Samtidig så er jeg fremdeles sengeliggende 70% av døgnet. Det er en del det også, selv om jeg har vært oppe på 90% tidligere. Men det går i alle fall fremover. Med små «10 minutters»-skritt.

7 tanker på “Oppetid 7 timer

 1. Du er så innmari flink til å holde igjen og gjøre de riktige tingene. Beundrer deg virkelig. Tålmodig er du, det går sakte men sikkert rett vei for deg.

  Likt av 2 personer

 2. Du glemmer å ta med de % av døgnet alle sover. Du er oppe nesten 45% av døgnet sammenlignet med friske 😉 Og det er sinnsykt bra, kjenner jeg blir så glad når formen din har økt så mye det siste året.

  Tror du ikke de medisinene du begynte med i fjor er mye av årsaken til bedringen?:) siden det var etter oppstart av de at formen ble såpass raskt mye bedre? Du har jo hvilt mye de 5 årene før uten at det hadde så mye effekt. Kos deg med finfine sommerdager 🙂

  Liker

  • Det har du rett i 😊 Tusen takk 😊

   Tror nok medisinene har noe å si, ja. Å få sove bedre er nok absolutt medvirkende til bedre form. Mulig det at jeg spiser lavFODMAP også har noe å si.

   Jeg kræsjet veldig i jan -12 pga en sykehustur. Var veldig dårlig det året. Begynte å kjenne bedring på slutten av året og etter det har det egentlig gått fremover, litt i rykk og napp. Har stoppet opp innimellom, men har ikke hatt noen store kræsj de siste 3,5 årene. Men det siste året har det virkelig vist at jeg blir bedre når jeg kan gjøre ting utenfor huset.

   Ha fine sommerdager du også 😊

   Liker

   • Så godt å se at sykdommen ikke bare innebærer kronisk dårlig form. Hva med å skrive et innlegg om hva du bruker av medisiner og kosttilskudd, hvis det da ikke blir for privat? Skulle gjerne hatt noen tips til hva som hjelper, spesielt når man ser at fremgangen din har vært så stor 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s