Mye vil ha mer. 

Er vi sånn vi mennesker, at jo mer vi får, jo mer vil vi ha?

Jeg tror i alle fall at jeg er slik. Gi meg en smakebit på verden og jeg vil ha så uendelig mye mer. 

Når jeg ikke får det, så blir jeg trist. Lei meg. Sorgen presser på og tar større plass enn vanlig. 

Så blir jeg litt oppgitt – jeg burde jo være fornøyd med alt jeg får til. Jeg skulle ha klart meg med det. Det må da kunne være nok? Alle disse skulle, burde, kunne – jeg har gått nok i terapi til å kjenne dem igjen. Tankefellene. De som bare prøver å dra meg ned. Nei, sett dem på en sky og blås dem bort. 

Det er lov å sørge og være trist selv om jeg klarer å gjøre mye mer nå enn jeg har gjort på mange år. Jeg vet jo av erfaring at det er vanskelig å gjøre og klare, uten at også sorgen over alle de gangene jeg ikke kunne, dukker opp. 

På fredag var det den store vaffeldagen. Da laget jeg vafler til oss. Laget først røre (takk til oppskriften som hadde skrevet «bruk miksmaster», det er betydelig mer ME-vennlig enn visp 😉). Satt så og stekt vafler. Dekket på bordet. 

  

Det var vel da jeg gikk frem og tilbake med ting fra kjøkkenet at jeg virkelig kjente det; det er dette som er meg. Jeg er ikke hun som må gå til dekket bord dag etter dag, år ut og år inn. Det er hun syke. Hun som trenger hjelp. Hun som ikke klarer seg selv. Jeg er hun som kan servere, hun som gjør noe for andre. 

Og like fort som jeg dukker opp, så blir jeg borte igjen. Jeg gjør bare små stunt innimellom. Kjenner på hvordan ting var. Skulle ha vært. For så å bli borte igjen. 

Men jeg vil ha så mye mer. Jeg vil ha meg tilbake. Sånn som jeg var. Den jeg vil være. Den som passer meg og min personlighet. Så kommer sorgen. For det er ikke slik. Det ble bare et glimt denne gangen også. 

Kanskje er sorgen en prosess. En forvandling og aksept av situasjonen slik den er. For jeg blir nok aldri akkurat den jeg var. Det har gått for lang tid til det. Jeg har vokst og endret meg. Gjort nye og andre erfaringer. Det er jo ingen av oss som går bakover. Vi beveger oss fremover alle sammen. Kanskje denne prosessen for meg innebærer å godta at jeg er både – og. Både hun som klarer seg selv, som ikke bare er «til pynt» lenger, men også kan gjøre noe, og hun som trenger andre, trenger hjelp, ikke klarer seg selv. I alle fall blir det slik i lang tid fremover ennå. Heldigvis har jeg jo folk i livet mitt som tillater og aksepterer at det er slik. Som gleder seg med meg når jeg klarer og får til, uten å stille krav om noe mer eller annet. 

Jeg må bare fortsette på den veien jeg har startet på. Tilfriskningens vei. Bedringens vei. Vise meg selv all fremgang jeg har hatt og være glad og takknemlig for den. Men også godta at innimellom så går det for sakte. Jeg vil ha så mye mer. Både av verden og meg selv. Så da er det bare å akseptere at sorgen over det blir en del av reisen. 

Og det kan jeg vel leve med 💚

7 tanker på “Mye vil ha mer. 

 1. DU laget vafler, det var den internasjonale vaffeldagen på fredag forresten, og du har laget vafler nå. Det er det som er deg, du som serverer og dekker. Og du serverer oss blogg også når du er syk og har det vanskelig. Vær stolt!

  Liker

 2. Du skriver godt, og beskriver på en lett og fin måte hvordan det er å ha ME. Nøkternt og likefrem skrevet – og veldig gjenkjennelig. Glede og sorg, mestring og tilbakefall, og en vaklende identitet når vi ikke klarer det som vi jo egentlig både kan og liker å gjøre.

  Håper det blir mange handleturer på butikken fremover, og koselige stunder med det du ønsker å gjøre :).

  Liker

 3. Såå gjenkjennelig!! Skjønner akkurat hva du mener 💗. Hvis man klarer noe ekstra kommer man på en måte ut av vaakumet og ser på seg selv med andre (friskere?) øyne. Og når realiteten slår tilbake er det vondt..
  Men så kjekt å høre at du lagde vafler. Det fikk jeg veldig lyst på nå 😃
  God klem til deg 💕.

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s