Tilbakebetalingsdager

Det ble visst plutselig litt stille her på bloggen. Nytt år og overstått jul, ikke helt det siste her, for julepynten står ennå, men jeg skal pakke det bort én dag altså 😉, betyr gjerne dårligere form for oss med ME. Veldig mange av oss gjør gjerne litt for mye, er for mye oppe, eller kanskje spiser ting vi vet kroppen ikke blir helt fornøyd med. Det kan vi jo gjøre, men da får vi det igjen etterpå. 

Må bare først si at jeg aldeles ikke har noe kræsj her altså. Bare litt dårligere form og symptomer som er mer fremtredende enn vanlig. Den dårligere formen var også begynt å gå utover søvnen, og da ble det nok. Tid for skjerpings! 

Har hatt rolige dager og hvilt ekstra denne uka. Én natt satt jeg oppe i tre timer og så TV pga vondt i magen, men satser på at det var siste gang på leeenge. 

Jeg er av dem som ikke har vært så nøye med hva jeg har spist de siste ukene. Det er egentlig da jeg finner ut at lavFODMAP-dietten virkelig har noe for seg. Nå er jeg mye mer nøye på å spise mat jeg vet jeg tåler og holde meg unna alt annet. Jeg har også kuttet sukker for en periode. Om det gjør meg dårligere, er jeg usikker på, men ingen har jo godt av mye sukker. Når jeg ikke klarer å begrense meg heller, så får jeg bare være uten en stund. 

Som i resten av landet, har vi også her kalde dager for tiden. -11 i dag. Men mange dager med sol og nydelig vær har vi hatt, ser jeg av bilder på Facebook. Her jeg bor så ser jeg ikke sola noe særlig på denne tiden av året. Skulle gjerne bevegd meg litt ute og fått sett en av disse vakre solnedgangene sola disker opp med, men dårligere form og kulde har gjort at det nok er mest fornuftig for meg å bare holde meg inne. 

Da vil jeg ønske dere alle en riktig god helg 😊 Og til deg med ME og dårligere form som leser, så ønsker jeg deg god hvile – og husk at det går over og blir bedre 💚

  Sola ligger på lur bakom fjellene 

Reklamer

4 thoughts on “Tilbakebetalingsdager

 1. Hei. Jeg så på instragram at du har begynt å tatt D-vitamin tilskudd. Jeg ble mye mye sykere da jeg begynte på det, gikk ned minst to hakk ift form/funksjonsnivå. D-vitamin endrer balansen mellom th1 og th2 i immunforsvaret, og gjør at man forskyver balansen mer i th2 retning (b-celle). I og med at Rituximab fjerner th2/b-celler kan det tenkes at ME pasienter har en ugunstig forskyvning mot th2. D- vit vil da i teorien forskyve denne balansen ytterliggere og folk blir sykere av D-vitamin tilskudd. En annen teori er at ME syke i likhet med feks pasienter med sarkoidose og tuberkolose danner for mye av den aktive formen for D-vitamin, så selv om blodprøver viser lavt nivå, har man egentlig for mye av den aktive formen (den aktive formen må måles på spesiallab i Oslo). Jeg mener ikke å skremme deg, men tenker at flere innfallsvinkler er lurt:) så kan det jo tenkes at D-vitamin-mangel er er uttrykk for underliggende sykdom (ME). Men selvfølgelig, når man knapt har vært i sola på mange år vil alle og enhver få lavt innhold av D-vitamin 😉

  Jeg syns det er svært gledelig å se at du har blitt såpass mye bedre det siste året! Jeg håper du får finfine dager fremover, og nyt de små koselige øyeblikkene, (men det vet jeg du er god på) Stå på videre, så kan du glede deg til å bli helt frisk av Rituximab om noen år 🙂

  Liker

  • Så kompliserte disse ME-kroppene er! Har ikke merket noe forverring etter at jeg startet å ta mer D-vitamin, så tenker jeg fortsetter med det. Men takk for info.

   Tusen takk 😊 Det er utrolig godt å være i bedring, så det er mye å glede meg over.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s