Litt bedre?

Når sangen presser på og vil ut. Når jeg stadig vekk setter meg noen minutter ved pianoet og spiller og synger. Når jeg synger i dusjen. Synger på kveldene sammen med YouTube. Det er da jeg lurer på om jeg kanskje er litt bedre.   

Når jeg plutselig er i gang med rydding på en gammel PC som har stått urørt i over et år. Når jeg bruker tid på å legge over musikk fra gammel til ny PC. Når jeg driver og tar sikkerhetskopi til ekstern harddisk. Det er da jeg lurer på om jeg kanskje er litt bedre. For uansett hvor rart det må virke for dere som er friske, så er rydding et bedringens tegn her. Som om rydding er det jeg savner mest her i livet 😂


Når jeg klarer besøk en uke uten å bli noe særlig dårligere etterpå. Når jeg er ekstra oppe flere dager på rad uten å bli veldig dårlig. Når jeg plutselig ringer ei venninne.  Når det er koselig og overkommelig å skravle med tre venner som kommer innom på samme dag. Det er da jeg lurer på om jeg kanskje er litt bedre. 

Når vi er kommet til slutten av mai og jeg oppdager at boka jeg tar fatt på er bok nr. 15 i år. Det er da jeg lurer på om jeg kanskje er litt bedre. 

En tilsynelatende bedring kan være aktivitetsrus. Jeg vet det. Jeg har latt meg lure mange ganger. Men jeg tror ikke det er det denne gangen. Jeg tror jeg er mer stabil. Jeg tror jeg tåler litt mer. 

Foreløpig er det bare at jeg føler meg bedre. Har et lavere symptomnivå. Tåler mer før symptomøkingen kommer. Livskvaliteten er rett og slett bedre. Den faste oppetiden min er som før – fem timer og 20 min hver dag. 

Jeg må likevel være forsiktig. Lytte til tegnene som kroppen gir. Det som kan starte som en bedring, kan lett havne i en aktivitetsrus og så kræsj. Det vet jeg av erfaring. 

Derfor prøver jeg så godt jeg kan. Å ta vare på den lille bedringen. Prøve å få hvilt nok. Prøve å ikke gjøre så mange sprell. Ikke kaste bedringen bort med en gang. 

10 tanker på “Litt bedre?

 1. Sååå godt du så ut på det bildet!
  Når sangen igjen begynner å flyte ut av oss, da er vi bedre!
  Kanskje ikke så mye, men mye nok til at vi i både kropp og sinn finner lettelse og glede i det. Så er det som du sier, å passe på å ikke ta helt avgårde. Å la det fortsatt være greit å bli forbigått av eldre med rullator, selv om man er litt bedre, sånn er det bare 😉

  Liker

 2. Kjære Trine.
  Du er så positiv, du er så tapper, du er så lysten på livet…
  Du ser så lyst og positivt på små forandringer, på små framskritt, på så mye…
  Jeg blir så glad av å lese dette her; Trine.
  Det gjør så godt å lese. 🙂
  Det er så viktig med noen slike hyggelige statusoppdateringer.
  Det er så viktig med litt glede.
  Jeg vet at du har mye liggetid.
  Jeg vet at du har lite oppetid.
  Jeg vet at du nesten ikke har vært utenfor huset på år.
  Jeg vet at du så gjerne skulle ha besøkt din hjemby
  Jeg vet at det krever det programmet du holder på med
  Jeg vet at det krever systematikk,
  rutiner
  selvdisiplin
  pågangsmot
  og styrke
  Du er sterk, Trine.
  Jeg beundrer deg!
  Alle slags lykkeønskninger til deg.
  Du tapre menneske!

  Liker

 3. Så hyggelig å høre! Jeg skjønner hva du mener med at selv om man kanskje ikke får gjort noe mer/har mere oppetid, så kan man likevel ha bedring. Absolutt. Som du sier, man kjenner det på livskvaliteten, det kan jeg også gjøre. Hvordan man trives i livet, humøret mens man gjør omtrent det samme som man har fått til før osv. Når man har ME så går jo ting gjerne sakte (veldig sakte), man kan ikke forvente at bedring går fra null til hundre. Det ville jo nesten vært litt rart (men fint selvfølgelige, hehe). Og så vil jeg bare si at HVIS du skulle få en dårligere periode igjen, så tror ikke jeg at det må bety at du ikke er på bedringens vei likevel. At kroppen har orket å gi deg mer livskvalitet en periode (om du forstår hva jeg mener) er et godt tegn tenker jeg, selv om den kanskje ikke orker å holde det nye nivået kontinuerlig med det første.

  Liker

  • Takk 😊
   Livskvaliteten er viktig 😊 Det å ikke reagere på voldsomt på lyd og lys f eks er veldig godt. Gir håp om at det en gang går an å komme ut i verden igjen.

   Ja, fremgang går sakte. Enig med deg i at om man får en dårligere periode så kan man likevel være på bedringens vei sånn totalt sett. Innimellom så stopper det opp for kortere eller lengre tid. Jeg må justere og forhåpentligvis nå, så går det litt lettere igjen. Jeg satser på det 😊

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s