Aktivitetsrus, rolig kropp, aktivitetsrus, rolig kropp…

Av og på. Av og på.

Har en lang stund nå vært i aktivitetsrus. Da er det ikke så enkelt å roe ned kroppen. Er aktivitetsrusen stor, kjennes det ut som jeg ligger en cm over madrassen i senga. Impulskontrollen glimrer med sitt fravær. Jeg har 1000 ting i hodet og masse «må gjøre» (innbiller jeg meg). Ipad eller mobil er følgesvenner i senga, så den gode hvilen uteblir.
De siste par dagene har jeg kjent at kroppen, i alle fall innimellom, har begynt å roe ned. Når kroppen blir rolig, øker symptomene. Jeg prøver å ønske symptomene velkommen, for jeg vet det er nødvendig å komme gjennom tilbakebetalingen av all energien jeg har brukt på forskudd. Nødvendig å gå gjennom en symptomøking for å ha mulighet til å finne balansen mellom aktivitet og hvile igjen.

Denne gangen er det visst smertene som tar størst plass. Ikke voldsomme smerter, jeg holder det absolutt ut, men jeg vil gjerne bli fort ferdig med det. Jeg er nok ikke så god på smerter.

Det som er litt fasinerende er hvordan kroppen veksler mellom aktivitetsrus og ro, gjerne på sekundet. Bare det å snu meg litt i senga for å drikke vann, er nok til at smertene blir borte. Når jeg så konsentrerer meg om å ligge helt i ro og slappe av i alle muskler, kommer de tilbake. Ikke så veldig fristende å ligge i ro da akkurat, men veldig nødvendig.

Så da får jeg prøve så godt jeg kan, å få best mulig hvile, slik at jeg får unna denne tilbakebetalingen.

Holde ut. Holde ut. Holde ut.

http://bloggurat.net/minblogg/registrere/4c26080b41e8405929ebd8f4a9b6f9f053c9e02

Bloggurat

6 tanker på “Aktivitetsrus, rolig kropp, aktivitetsrus, rolig kropp…

 1. Jeg bruker å ligge og vri meg rundt og rundt i sengen når jeg skal prøve å hvile. Det spinner i hodet og det spinner i kroppen! 🙂 Slitsomt! Har vannglasset ved siden av senga og noen ganger er det så utrolig slitsomt å bare snu seg rundt og løfte opp glasset…Det er sannelig mye rart med denne sykdommen som ikke er så lett å forstå for andre.

  Håper tilbakebetalingen er ferdig snart og at energien kommer tilbake så fort som mulig! Håper du får bedre dager! 🙂

  Liker

 2. Hei!:) Anbefaler deg av hele mitt hjerte å ta ny matintoleransetest! Hadde en vanvittig puls og tonnevis med symptomer før jeg fant ut at egg og melkeprotein var de verste «synderne». Pulsen, smertene, slitenheten og den «fanget-i-egen-kropp-følelsen» har blitt betydelig mindre med nytt kosthold!:) Prøvde før intoleransetesten lav fodmap- men ble verre fordi jeg da spiste mer egg osv. En blanding av lav fodmap og mat jeg tåler ifølge blodprøver, gjør at jeg har bedre kontroll på formen. Synes du er kjempeflink!:) Forskningen skjer i raserfart, så hold ut litt til!:))

  Liker

  • Hei 😊

   Så bra å høre at du har blitt bedre 😊

   Jeg kommer nok ikke til å ta ny intoleransetest. Magen fungerer bedre med lav FODMAP. Det som slo ut på intoleransetesten for tre år siden holder jeg meg fortsatt unna, men skal prøve å introdusere etter hvert. Hadde vært fint å ha litt mer matvarer å velge mellom 😊

   For meg virker det som min ME først og fremst blir verre/bedre ut fra hva jeg gjør og hvor godt jeg skjermer meg. Har hjelp av medisin for søvn og puls. Virker som det er mer magen som får det hvis jeg spiser mat jeg reagerer på, men får ikke energi til overs av å ha vondt selvfølgelig.

   Ønsker deg fine dager og fortsatt bedring 😊

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s