Erfaringer med MIO Alpha pulsklokke uten pulsbelte

IMG_1429-1.JPG
Vi er etter hvert ganske mange med ME som bruker pulsklokke som en del av aktivitetsavpassing. Hvorfor kan du lese mer om i prosjekt pulsklokke.

Frem til nå har jeg brukt en enkel Polar FT4 med brystbelte.
IMG_1442.JPG
Utfordringen med denne har vært at jeg faktisk sliter ut pulsbelter. De kortslutter. De nyeste beltene er helt håpløse på meg, men jeg har fått kjøpt noen av en eldre modell som jeg får til å virke over tid. Jeg har to belter slik at jeg kan bruke klokken selv om det ene beltet er i vask. Nå begynte det ene beltet å synge på siste verset. I tillegg hadde jeg fått tips om to ulike pulsklokker uten brystbelte. Må si at tanken på å slippe å gå med brystbelte i 12 timer hver dag (som jeg har gjort siste 1,5 årene) hørtes forlokkende ut. At jeg bestemte meg for MIO Alpha hadde med pris å gjøre. TomTomRunner har også klokke uten brystbelte.

Så dette blir vel på en måte en sammenligning mellom Polar FT4 og MIO Alpha.

Å begynne med noe nytt når man har noe man er veldig vant til, er visst ikke så greit 😉 Var ikke spesielt fornøyd med klokken første dagen. Syntes ikke den reagerte slik jeg forventet at den skulle. For etter å ha gått med pulsmåling hver dag i 1,5 år, så tror jeg at jeg VET når pulsen min stiger 😉 Kanskje jeg har fått min egen innebygde pulsklokke? Ulempen med den er at den ikke piper og da er det lettere å overse den.

Så er spørsmålet om MIO reagerer seinere enn Polar. For å finne ut det gikk jeg en ettermiddag med begge pulsklokkene.

IMG_1432.JPG

Det viste seg da at det ikke bare var noe jeg trodde. Det tok lengre tid for MIO å reagere når pulsen steg. Gjerne 5-10 sekunder, noen ganger enda lengre, og selvfølgelig kortere noen ganger. Men stor sett var Polar kjappere ute. Det samme gjelder når pulsen roer seg ned igjen, da tok det også lengre tid før MIO viste det. Så sånn sett går det kanskje opp i opp?

Jeg er vant til å notere gjennomsnittspuls hver dag, hvor lenge jeg har gått med klokken, hvor mye jeg har vært utenfor pulssonen og hva makspulsen har vært. Bortsett fra makspuls, så får jeg de samme opplysningene etter endt økt med MIO.

Da jeg etter testettemiddagen min sjekket resultatene, fant jeg ut at MIO hadde en gjennomsnittspuls på 83, mens Polar hadde 84. Tid utenfor sonen hadde en variabel på 2 min mellom de to klokkene, der MIO viste laveste verdi. Da hadde jeg gått med klokken i nesten seks timer og tid utenfor sonen var ca 20 min.

Kanskje noen som lurer på hvorfor i all verden jeg driver med denne noteringen. Jeg ser hvordan formen min er ut fra pulsen. Synes det er greit også å kunne gå tilbake og se på pulsen hvis jeg er i en dårlig periode, eller hvis jeg lurer på om jeg muligens er bedre eller bare i aktivitetsrus. Min egen lille forskning altså 😉

Etter testrunden kjente jeg at jeg ble misfornøyd. Kan jo ikke ha noe som ikke er nøyaktig! Men hvor nøye er det egentlig? Får jo beskjed om at pulsen stiger selv om det tar noen ekstra sekunder. Blir vel neppe verre fordi det tar 10 sekunder lenger før pipingen starter. Jeg hører også mange si at de ikke bruker pulsklokke pga brystbelte. Da vil det nok være en klar fordel å bruke en klokke selv om den reagere litt seint enn å ikke bruke noe. Så dersom du ikke trenger å vite pulsstigning med én gang det skjer, så er nok denne grei nok. Jeg bruker Polar når jeg gjør øvelser med fysioterapeuten. Da synes jeg det er greit å få raskt beskjed om at pulsen stiger, men om det utgjør noen stor forskjell for formen min er jeg ikke så sikker på. Kanskje det er mest vanen?

Så litt mer om MIO Alpha. Den er enkel å betjene (når jeg bare klarte å huske hvilke knapper jeg skulle trykke på 😉). Bruksanvisningen var kort og enkel. Fullstendig manual finner du på nett. Klokken kan stilles inn i øvre og nedre pulssone. Hos meg er 50 nedre og 100 øvre. Når jeg er innenfor sonen blinker et grønt lys. Dette er faktsik litt skarpt og det blinker hele tiden. Når jeg kommer over 100 piper klokken og den lyser rødt. Kommer jeg mer enn ti over øvre pulsgrense blinker den dobbelt og piper dobbelt. Det er høgere lyd på MIO enn på Polar.

Batteriet i klokken er veldig bra. Står at det skal vare i 8-10 timer, men det varer nok lengre enn det. Klokken kan ikke brukes mer enn 10 timer i strekk. Den stopper når den kommer til 9:59:59 – da er det ikke plass til flere siffer 😉 Det betyr at jeg ikke trenger å lade den hver dag. Ladingen gjøres via USB og sånn gjør jeg det

IMG_1431.JPG
Om det er anbefalt vet jeg ikke, er i alle fall enkelt å greit. Klokken blinker blått når den lader. Når den er full står det på displayet og lyset slutter å blinke.

MIO har innebygd bluetooth og kan kobles opp mot ulike apper. Jeg har koblet den til Endomondo. Da kan jeg få enda mer info hvis jeg ønsker det. Har bare prøvd det én gang for jeg ser ikke den helt store nytten i det, men det er i alle fall en mulighet.

Så det er min erfaring så langt. Anbefaler jeg den? Du må nok finne ut selv om dette kan være noe for deg. Ulempene er altså den litt seine reaksjonen, blinkende lys, «høg» lyd og at du ikke kan bruke den mer enn 10 timer i strekk (hvis det er et ønske). Det er heller ikke lys på den, det er litt upraktisk. Men det er godt å slippe pulsbelte og det er jo ikke akkurat vitenskap vi driver med heller 😊

For ordens skyld: jeg har kjøpt begge disse pulsklokkene selv og tjener ingenting på dette.

2 tanker på “Erfaringer med MIO Alpha pulsklokke uten pulsbelte

 1. Ja, det var jo du som satte meg på ideen om pulsklokke, og jeg bruker TomTom Runner Cardio. Jeg er veldig fornøyd med den og opplever at den responderer når den skal. Den har ikke noe synlig lys som forstyrrer, men gir fra seg en lyd når pulsen overstiger det jeg har stilt den inn på (som deg har jeg 50 – 100) og når den er innenfor intervallet igjen kommer en ny pipelyd som er litt gladere – så jeg hører forskjell på lyden når pulsen blir for høy, og når den har normalisert seg igjen. Klokken har jo en mengde funksjoner, men jeg bruker en meget begrenset del av dem. For meg har bruken av pulsklokke vært med på å bevisstgjøre – jeg bruker den som et redskap og det fungerer. Den er også behagelig å ha på armen, en trenger ikke ha den kjempestramt. Så takk for tips og at du deler dine erfaringer om dette ❥
  Ønsker deg fine desemberstunder Trine – klem fra pulskameranten Lokki 😉

  Liker

  • Heia pulskanerat Lokki 😊
   Høres ut som TomTom Runner Cardio er bedre enn MIO Alpha. Så kjekt med en glad pipelyd når pulsen er på plass igjen 😉
   Så bra at klokken fungerer for deg 😊
   Fine desemberstunder ønskes deg også 😍

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s