Så mye å være glad og takknemlig for

Etter de to siste blogginnleggene mine er det kanskje noen som tror at jeg er preget av tungsinn for tiden. At jeg sliter psykisk. Jeg gjør egentlig ikke det. Det jeg prøver å formidle er at livet mitt består av både sorg og glede – hver eneste dag. Disse går hånd i hånd. For selv om sorgen ligger her hele tiden, så har jeg utrolig mye å være glad og takknemlig for. Hver eneste dag.

Jeg er utrolig glad og takknemlig for sønnen min og resten av familien min. De er det viktigste i livet mitt. Det mest dyrebare jeg har. De støtter og reiser i skytteltrafikk for å besøke oss. I tillegg blir jeg regnet med som den jeg er, uavhengig av sykdom. For dem er jeg mamma, datter, søster og tante.

Jeg er også veldig glad for vennene mine. Jeg har en super gjeng som fremdeles, etter fem år med sykdom, kommer hit. Med dem får jeg være meg selv, fullt og helt. Det varmer også veldig at de synes det er koselig å komme hit. Jeg er ikke bare en de må ta seg av. Jeg har også fått nye venner, og venner jeg har hatt tidligere dukker opp igjen. Jeg vet at jeg er priviligert som har det sånn, for mange mister venner når de blir syke.

Så til familie, slekt, venner, bekjente og andre som bryr seg og ønsker meg alt godt, jeg har sagt det før, men det må sies igjen; You raise med up ❤️

Jeg er veldig takknemlig for å være født i Norge. Å kunne leve i frihet. I velstand. Tenk å vinne i det store lotteriet allerede når man blir født! For det er ingen tvil om at Norge er ett av verdens beste land å bo i.

Jeg er glad for at jeg klarer meg økonomisk. At når det først skulle bli så gale at jeg ble syk, så blir jeg tatt vare på slik at jeg kan fortsette å bo her jeg bor og klare utgiftene mine.

Jeg er glad og takknemlig for å oppdage at jeg fikk den praktiske bistanden jeg trengte da jeg trengte den. Jeg har BPA (brukerstyrt personlig assistent). Så mange fine mennesker som har jobbet her og som jeg har fått blitt kjent med de siste fem årene. Jeg har fått mye hjelp av ergoterapeut som har søkt om det jeg trenger av hjelpemidler. Hjelpemiddelsentralen har innvilget det jeg har søkt om. Fordi disse ordningene finnes, klarer jeg å fortsette å bo hjemme og jeg kan ha sønnen min boende her annenhver uke.

Jeg er glad og takknemlig for fysioterapeuten min som kommer hit hver uke. Jeg får behandling når jeg trenger det. Ellers gjør jeg øvelser. Jeg har et menneske som som skjønner sykdommen og som jeg kan diskutere med.

Jeg er glad og takknemlig for at jeg er syk i en digital tidsalder (når jeg først skulle bli syk). Jeg har fått mange nye nettvenner. Jeg kan «treffe» andre som er i samme situasjon som meg, andre som forstår hvordan jeg har det. Jeg kan handle på nett. Det er så mye glede i det å mestre selv. Jeg kan lese meg opp og orientere meg og følge litt med på det som skjer i lokalsamfunnet, landet og resten av verden. Jeg kan se bilder av ting jeg ikke kan være ute og se selv. Jeg kan få sett videoopptak av ting sønnen min er med på og på den måten få være del av hans aktiviteter. Jeg kan også spille spill når jeg trenger en pause fra alt 😉

Jeg er utrolig glad og takknemlig for å ha opplevd bedring i sykdommen. Det er så godt å kunne dusje og vaske håret selv hver tredje dag. Jeg tar ikke det som en selvfølge lenger, så jeg nyter hver en dusj. Godt å kunne ligge på siden i senga uten å bli støttet opp av puter. Godt å kunne huske mer enn før. Det er så stort å kunne smøre sin egen frokost og kveldsmat. Og ordne matpakke til sønnen min – vet han klarer det selv, men det er så godt å kunne gjøre noe for han. Det er så kjekt å kunne hjelpe med lekser og klare å følge opp skolen. Jeg er også veldig glad for at sønnen min de siste årene har hatt lærere som kommer hit og har konferanse med oss, så får jeg også delta.

Jeg er så glad og takknemlig for at jeg klarer å lese bøker igjen. Håper jeg slipper å være uten det flere ganger. Det finnes så mange gode bøker. Bøker som tar meg med til andre steder og andre kulturer, gir meg nye impulser. Bøker som setter i gang tanker og filosoferinger. Bøker som tar meg bort når jeg trenger en pause fra livet med sykdom.

Det er så mye annet også å være glad for. Alle disse småtingene som dukker opp. Som å kunne sitte ute og se på nordlyset. Spille litt piano. Se en serie eller film. Se på fuglene som forsyner seg av maten jeg har hengt ut til dem. Sola som skinner. Vakre farger på himmelen. Det å kunne trille en tur med rullestol, eller kjøre en tur med Rulliken. Samtaler med andre mennesker. At jeg trives i mitt eget selskap. En kopp te.

Mest av alt er jeg glad og takknemlig for livet – dette utrolig fantastiske livet, med både gleder og sorger ❤️

9 tanker på “Så mye å være glad og takknemlig for

 1. Du skriver så bra! Man kan kjenne på både sorg og takknemlighet. Og en dag skal både du, jeg og alle andre med me og/eller øresus få et bedre liv, det får vi håpe på! Og da skal vi være takknemlig også fordi vi har holdt ut prøvelsene våre så godt som vi kan.
  Fortsett med å sette ord på tingene, for det er du så god til😊

  Liker

 2. Reblogged this on ToTo NeuroImmunologisk Kurativ Behandling and commented:
  Blogganbefaling: Tornerosesverden har denne uka skrevet tre gode blogginnlegg om hvordan det er å leve med sykdommen Myalgisk Encefalopati (ME). Hun setter ord på hvordan mange føler og erfarer på en god og gjenkjennelig måte. Det er uten tvil at det å bli rammet av en sykdom, som viser seg å være varig/langvarig og for mange kronisk er ett sjokk. Det tar tid og er en prosess. Til tross for at livssituasjonen totalt endrer seg så viser beretningene til Tornerose at vi mennesker også er tilpassningsdyktige, resistente, arbeider hardt for bedring og livskvalitet, mestring av hverdagen og en unik evne til å finne glede i de små ting i livet.
  Tusen takk Tornerose for at du deler så ærlig, genuint og åpenhjertlig ❤
  De andre bloggpostene finner du her:
  https://tornerosesverden.wordpress.com/2014/11/19/jeg-far-ikke-til-dette/
  https://tornerosesverden.wordpress.com/2014/11/20/vil-sorgen-noen-gang-blekne/
  *klæms*

  Liker

 3. Så bra skrevet, og så viktig. Det er en del av livet med smerter og gleder og da er det så godt å lese både triste og glade innlegg for da møter jeg meg selv og mitt liv ❤ Så takk for at du deler begge deler og hele livet ❤
  En god klem ❤

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s