5:2 kuren på mobilbruk virker!

For meg, skulle jeg kanskje også skrevet i overskriften. Så langt har jeg klart alle fastedagene med mindre enn 1/2 time mobil i senga.

For de som ikke har lest forrige innlegg om min versjon av 5:2 kuren, så finner dere den her.

Nå har jeg ikke all verdens erfaring med mobilfastekuren min siden jeg bare så vidt har startet på min fjerde uke, men noe har jeg oppdaget i løpet av de seks fastedagene med maks 1/2 time mobil i senga som jeg har hatt.

For det første har det gått opp for meg at jeg fremdeles hviler mye! Sju TIMER hvile på dagtid er lenge! I tillegg har jeg natt i 11,5 timer. Selv om jeg selvfølgelig er glad for at det er en god del mindre enn på det meste da jeg hvilte 9,5 timer på dagtid og hadde 12 timers natt, så er det mye å komme seg gjennom hver dag.

Jeg hadde trodd at fastedagene kom til å bli fryktelig vanskelige. At jeg da kom til å bli urolig og ligge og vri på meg, men det motsatte har egentlig skjedd. Jeg kjenner at jeg har en ro på fastedagene. Jeg vet at jeg bare skal ligge her uten å gjøre noe i 7 timer (minimum 6,5 siden jeg har lov å ha mobilen i senga 1/2 time). Er ikke noe annet å gjøre enn å prøve å få god hvile. Trenger ikke å ligge og spekulere på julegaver (jada, jeg har begynt og må begynne så tidlig og spre det utover høsten for å klare det) for så å hente mobilen for å leiteetter/sjekke ting. Trenger heller ikke kjenne etter om jeg egentlig kjeder meg og kanskje skulle spilt litt, for mobilen skal ikke i senga.

Men jeg innrømmer også at siste gangen jeg hviler, da begynner jeg å bli lei etter å bare ha ligget her i time etter time – med pauser ute av sengen selvsagt. Da gjelder det å ha noe å gjøre – inni hodet mitt 😉 Noe jeg kan pusle med mens tiden går. Jeg driver da og pugger den store multiplikasjonstabellen og kvadrattallene opp til 400. Det kan jeg regne ut i hodet og pugge uten papir eller noe annet. Kvadrattallene sitter greit. Det samme gjør 11-, 12-, 15- og 20-gangen. 13-gangen har jeg holdt på med i det siste, så den er også snart i boks 👍 (Kanskje flere enn min sønn som lurer på hvorfor i all verden jeg driver og pugger dette 😜 Har vel ikke brukt for det? Som matematikklærer kan det være greit å kunne. Får uansett trent opp hjernen min da 😉 Har alltid hatt en hjerne som virker best på tall, så da er dette en grei aktivitet for meg).

Det virker som jeg er mindre gira/i aktivitetsrus nå enn før jeg startet med kuren. Girer jeg meg opp en dag eller to, så kommer det plutselig en fastedag hvor jeg roer helt ned igjen. Får altså stoppet den giringen som kunne vare i dager og uker tidligere. For det er faktisk nok å ligge i senga med mobilen for å gire meg opp, trenger ikke gjøre for mye eller være for mye oppe. Men jeg trenger hvile de timene jeg er i senga – i alle fall hvis jeg har tenkt å spare opp energi og bli bedre – og det har jeg jo 😊

En fordel med at kroppen er mindre gira er at jeg får direkte beskjed hvis jeg gjør for mye. Da er det lettere å kjenne etter og prioritere god hvile også på de fem dagene uten faste.

En annen ting jeg oppdaget i forrige uke som kanskje har sammenheng med mobilfasten er at pulsen holdt seg sånn passelig lav stor sett hele uka. Hadde til og med hvilepuls under 70 en del av tiden, faktisk helt ned i 62. Det er jo ganske friskt 😉

Så jeg fortsetter med dette opplegget. De andre fem dagene i uka er det variabelt hvor mye jeg har mobilen med i senga, men jeg prøver å ha den minst mulig. Så får jeg se hvor lenge jeg holder ut.

4 tanker på “5:2 kuren på mobilbruk virker!

  1. Veldig bra at det går så bra!😊Det med puls. Prøver nå noe nytt jeg ikke har prøvet før. Og var hos en og han sjekket pulsen min. Var helt rolig hos han. Hadde 80,90 og 100 i puls sittende i en stol noe han syns var veldig mye!
    Men gangetabellen da, hjelp. Tror det hadde gått trill rundt for meg om jeg skulle pugget det i hodet 😛

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s