Strålende sommervær – å ligge inne i

I år kan i alle fall ingen klage på sommerværet her. Vi har hatt utrolig mange soldager med varierende temperatur. De to siste dagene har vi hatt denne voldsomme varmen igjen – den opp mot 30 grader. Det er for varmt for meg egentlig. Pleier å holde meg inne på sånne dager.

De to siste dagene har vært veldig rolige. Ikke først og fremst pga varmen denne gangen, men pga pulsen. Den har tatt litt av de siste dagene. Sånn at den spretter raskt opp i 120-130 bare jeg beveger meg ut av senga for å gå på do eller spise litt. Å spise har forresten vært totalt umulig uten den stadige pipingen fra pulsklokken. Bare jeg har strekt meg litt i senga, har pipingen satt i gang. Så da er det egentlig ikke så mye annet å gjøre enn å ligge her og vente på at pulsen skal roe seg. For det eneste som hjelper er hvile. Kan ikke puste pulsen saktere. Må bare hvile og ta tiden til hjelp, så roer den seg igjen. Ser i dag at den er roligere enn i går, så da satser jeg på en normal pulsdag i morgen.

Formen ellers er egentlig grei. Blir så klart mer sliten enn vanlig når jeg er oppe siden pulsen er så høg. Får også disse tunge beina og armene som var veldig vanlig tidligere. Så da må jeg jo hvile bort den melkesyren igjen.

Er utrolig glad for at jeg går med pulsklokke og kan ta disse signalene. Hadde jeg ikke gjort det, så hadde jeg helt sikkert gjort for mye disse dagene siden jeg ellers føler meg i fin form. Det er nemlig ikke sånn at det er spesielt ubehagelig med såpass høg puls. Uten pulsmåler og piping legger jeg egentlig ikke merke til det engang. Så nå har jeg mulighet til å roe ned FØR formen blir verre og begrense konsekvensene av den høge pulsen i steden for at jeg får et kræsj.

Så da ligger jeg her da. I varmen. Venter på pulsen skal roe seg og på at temperaturen skal synke. Hviler. Spiller litt på mobilen, eller surfer på nett. Drikker. Fryktelig tørst i denne varmen. Det er som om jeg aldri får nok vann. Ligger med kjølende ansiktmaske. Prater også med sønnen min og må selvfølgelig opp å spise. Klarer også litt TV for da kan jeg legge meg i hvilestolen min – men det er i oppetiden.

Egentlig hadde jeg lyst til å ligge litt ute i sola. Klarer det en hel halvtime nå. 15 min på ryggen og 15 min på magen. På en god dag selvsagt. Og ikke hver dag. Men det hadde kanskje ikke gått uansett nå på disse veldig varme dagene.

Heldigvis kommer det dager etter disse. Dager der temperaturen skal ligge litt over 20 grader. Det er fint for meg. Da satser jeg på at pulsen oppfører seg igjen og at jeg igjen kan ligge litt ute.

Håper du som leser har fine sommerdager 😊

Her kan du lese mer om prosjekt pulsklokke

7 tanker på “Strålende sommervær – å ligge inne i

 1. Kjedelig å ha så høy puls. Jeg har ikke høy puls til vanlig og merker fort hvis den går høyere enn hvilepuls. Bruker pusteteknikk og det virker vanligvis godt, bortsett fra de dagene jeg har brukt altfor mye energi. Da hjelper det kun med hvile og ro.

  Vi har kjøling og innetemperaturen hos oss er 22.5 grader. Før vi fikk kjøling ble de ekstra varme sommerdagene altfor slitsomme og tok for mye energi. Det er mye bedre nå med jevn temperatur.

  Det hadde vært godt å ligge i sola en stund før sommeren er over. Hvis ikke skal jeg klare meg godt med min naturlige hvite farge ett år til. 🙂

  Håper dagen blir fin! 🙂

  Liker

  • Utrolig kjedelig med høy puls, ja. Får jo liksom ikke gjort noe… Ikke at jeg gjør så fryktelig mye til vanlig, men, men… 😉

   Høres deilig ut med kjøling inne. Har ikke noe sånt jeg.

   Vår naturlige hudfarge er vi vel godt vant til nå 😊 Men håper du får en tur ut likevel.

   Fine dager ønskes dere 😊

   Liker

 2. Du er så flink du. Imponert:) Jeg kjenner til det med puls. Bare jeg kjenner omtrent at jeg gynger ofte og kjenner pulsen ganske godt!
  Nytter ikke sole seg i denne varmen, neste uke blir bedre da. Huff over 30 grader blir litt i det meste laget!
  Nå prøver jeg å klare å få i meg alt jeg skal av vitaminer/mineraler som er min utfordring å klare! Men ganske bra både i går og i dag. Og ginko biloba, har du prøvet det for øresus? Har startet nå for fult. Men lest man må ta det i 2-3 mnd for å se virkning eller ikke. Spent på det for den er ikke god den øresusen min nå!
  Håper bare ting fortsetter å gå fremover for deg og bare vent neste sommer er du kanskje enda bedre en nå og kan være enda litt lenger ute 🙂

  Liker

  • Nei, 30 grader er definitivt for mye!
   Et styr å få i seg alt av mat og tilskudd man trenger. Hadde lister en stund jeg da 😉

   Har ikke prøvd ginko biloba, men øresusen er slett ikke bra her heller, så kanskje jeg skulle gjort det? Må få høre hvordan det går. Er intenst med øresus, så krysser fingre for at det hjelper deg 😊

   Satser på dette er tilfriskning og at neste sommer blir enda bedre 😊

   Liker

 3. Ja absolutt hvert et forsøk med ginko biloba. Virker jo sikkert forskjellig fra person til person. Jeg har jo hatt øresus siden starten av 2006, så temmelig lei nå! Men skal jo være mulig å bli kvitt det, selv etter så mange år. Skal oppdatere deg etterhvert om det virker på meg:)

  Liker

 4. Phu… varmt ja. Det er sjelden jeg klager på varmen, men når det blir over 30 grader inne og enda varmere ute, slutter jeg å fungere. Ligger bare inne og venter på bedre dager.. Det er nesten litt mer trist å være syk på varme dager, da «alle» ute og nyter sommeren og det blir ekstra stille både hjemme og på «nett». Nå er heldigvis gradestokken krøpet ned til rundt 20 grader og jeg kan krype meg ut på verandaen og få litt brunfarge jeg også 🙂 Fin blogg du har!

  Liker

  • Ja, sånne varme dager er det bare å komme seg gjennom. Det er når det er supersommer, ferie eller høytider kontrasten mellom oss syke og de friske er størst. Jeg setter derfor aller størst pris på hverdager 😊 Og faste rutiner.
   Godt å høre at det er mer levelige temperaturer hos dere også 😊

   Ønsker deg fine soldager og en nydelig brunfarge 😊

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s