Tilbakebetalingsmodus

Det har vært stille her på bloggen en stund nå. Først fordi jeg brukte energien min på livet, og nå i det siste fordi jeg driver med tilbakebetaling. Kan sikkert kalle det en nedtur, eller et lite kræsj, men tilbakebetalingsmodus høres av en eller annen grunn litt bedre ut.

Jeg er visst nemlig ikke så frisk som jeg trodde.

Joda, jeg tåler mer enn på det verste. Og sånn i sum, så har det gått framover i ca 1,5 år, men nå ble det tydeligvis litt for mye her.

Da kommer symptomøkingen og jeg blir sykere. Søvnvanskene blir større. Det sammen med utmattelsen, selv om den veksler med aktivitetsrusen som jeg veldig lett havner i. Det er nok å glede seg over noe, eller prate med noen, så havner jeg gjerne der. Tinnitusen er sånn «herlighet for et bråk» – inni hodet mitt. Smertene vandrer rundt, men de verste har sitt utspring i nakke og skuldre. Den supre fysioterapeuten min er heldigvis på den jobben. De siste dagene har pulsen «gått amok» og klokken piper gjerne mens jeg ligger helt stille i senga og hviler. Det vil altså si en hvilepuls på over 100. Halsen er tett og jeg tåler mindre av lyd, lys, action rundt meg og berøring. Gråten ligger og lurer og jeg tåler lite psykisk også.

Nå er det ikke sånn at jeg har havnet helt tilbake dit jeg var på det verste – heldigvis. Jeg er dårlig på det nivået jeg er nå. Det er til trøst i alle fall, selv om et høgere symptomnivå er fælt uansett hvilket nivå man er på.

Så da er det bare å hvile da – nok en gang. Prøve å hvile ekstra. Få god og dyp hvile. Hvile. Hvile. Hvile.

Reklamer

16 thoughts on “Tilbakebetalingsmodus

 1. Så kjedelig med sånne tilbakebetalingsperioder. Håper at denne ikke varer så veldig lenge!

  Det er så lett å bare gjøre ting når formen tillater det og så ser man ikke alltid at man må stoppe opp. Det er vel en del av denne sykdommen? Det er ikke så lett å forutse hvordan man reagerer etter noen minutter/timer/dager med aktivitet. Det går noen dager og så plutselig kjenner man det.

  Master Yoda sender universell styrkeenergi til deg og ønsker god bedring! 🙂

  Liker

  • Nei, det er ikke enkelt. Og aktivitetsrus bare kompliserer hele greia. Satser på at jeg kommer meg igjen om ikke alt for lenge, så er det bare å prøve igjen 😉

   May the force be with you too 😄

   Liker

  • Jeg er for dårlig til å være med på ME-forskningen. Klarer ikke all reisingen. I tillegg tilfredsstiller jeg ikke kravene til utredning. Får bare smøre meg med tålmodighet mens jeg venter.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s