Kommer du deg i jobb igjen?

Er vel egentlig en stund siden jeg fikk dette spørsmålet sist, men etter at jeg ble syk har det dukket opp med ujevne mellomrom.

Jeg tror jo at jeg, en eller annen gang i løpet av de neste 25 årene før jeg blir pensjonist, kommer meg i en eller annen jobb, i en eller annen stillingsprosent . Men det blir absolutt ikke med det første. Det er så mye annet jeg skal klare før den tid.

Jeg har vel kommet fram til at noen ganger, uansett hvor politisk ukorrekt det er å si, så er ikke jobb viktig. Det finnes viktigere ting her i livet. Nemlig det å kunne ta vare på meg selv og sønnen min. Derfor er også målet mitt, i den grad det er noe jeg kan ha en innvirkning på, å få en mest mulig normal oppetid og klare meg selv i størst mulig grad.

Det må være lov å være for syk til å jobbe.

I det siste har jeg begynt å gå gjennom en del av jobbtingene mine. Har fått noe av det hjem. Det er trist, men jeg kjenner også at jeg er klar for å avslutte dette kapitlet. Rydde meg gjennom og ta vare på gode minner og ting jeg evt tror jeg kan få brukt for. Men mye kaster jeg. Jeg skal lukke inntil lærerjobbdøren nå. Ikke helt igjen. Beholder den litt på gløtt, for det kan jo hende… En dag… Kanskje…

Men hvis ikke, så kjennes det greit ut. Har selvfølgelig med sorgen her også, men likevel er det greit. Har kommet dit at jeg er klar for å avslutte dette nå. Skulle jeg klare å komme meg i jobb som lærer igjen, så tar jeg selvfølgelig med meg den erfaringen jeg har etter 14 år i jobben. Samtidig blir det da et så langt opphold at jeg ønsker å starte med blanke ark igjen.

Så hvis du spør meg om jeg kommer meg i jobb i løpet av de nærmeste årene, så tror jeg ikke det. Uføresøknaden er sendt. Det er slik jeg skal få min inntekt heretter. Men det definerer meg ikke. Det er ikke den jeg er. Jeg er meg. Betyr masse for de jeg har i livet mitt og de betyr masse for meg. Jeg gjør det jeg gjør, for meg og mine. Ufør sier bare at jeg ikke kan jobbe. At jeg har mer enn nok med alt annet. Alt som friske tar som en selvfølge.

Men lærer derimot – det er jeg nok for resten av livet 😊 Uavhengig av om jeg kan jobbe med det, eller ikke. Heldigvis har jeg en gutt jeg kan hjelpe med lekser 😉 (og ikke minst – det er jeg frisk nok til å klare nå 😊)

Reklamer

10 thoughts on “Kommer du deg i jobb igjen?

 1. Så sant så sant.Først og fremst må en tenke på seg selv,for skal man ha noe å gi til andre, så må man jo ha- ja nettopp noe å gi. (Det blir litt sånn som med oksygenmaskene på flyet,man må først ta på sin egen, for og så kunne hjelpe andre).Og da er helsa første prioritet. På alle måter.Og familien er viktig. Det er jo det du skriver her 🙂 Så ergo: jeg er enig! 😉
  Kjenner meg igjen ang.jobb og følelsene rundt det.
  Jeg er på AAP og har ikke jobb lengre. I tillegg måtte jeg slutte i mitt kjære frisøryrke pga.eksem og allergi for noen år siden. Etter det ble det jobb i skole og Sfo som jeg trivdes godt i.Men så var det stopp.Nå er det meg… Meg og min familie. Jeg tror,håper og ønsker meg i jobb en gang,men nå er ikke det i fokus. Og som du tar med deg læreryrket,tar jeg med meg frisøryrket og får brukt det av og til 🙂 Vi har mye å bidra med enda,vi har vært yrkesaktive og hva som definerer oss nå er nettopp oss og erfaringer i livet på alle måter :-). Det er så godt å høre at du klarer å hjelpe sønnen din med lekser 🙂
  Kanskje yrkesveien blir noe helt annet enn hva man har tenkt, om noen år? Popstjerne eller filmregissør tenker jeg 😉 Neida.. Men jobben nå er å leve mest og best mulig i «nuet», og øker livskvaliteten er vel det den mest verdifulle lønna man kan få 🙂

  Liker

  • Så enig i det du skriver!
   Jobben nå er å få et best mulig liv – og å være tilstede for de nærmeste.
   Om det blir et yrkesaktivt liv igjen, så r jeg absolutt åpen for at det kanskje blir noe annet enn lærer. Er jo så mye jeg har lyst til 😉

   Liker

 2. Har nettopp sagt opp min faste jobb, og kjenner litt på sorg over å ikkje kome utatt i jobb. Er i gang med søknad om uføretrygd og veit at det blir ikkje meir jobbing på meg. Om 10 år er eg 60 og å få jobb att som spl er nok ikkje aktuelt. Prøver å nyte min kvardag og ha det så bra som eg kan. Har enno ikkje funne ut korleis eg skal svare når nokon spør ka eg jobbar med, prøvd meg på mykje ulikt…. No nyt eg varmen som er og håper at framtida kan gje oss ein behandling for ME… Ha ein fine dag:):)

  Liker

  • Hei Nina 😊
   Ja, det er en sorg å ikke kunne jobbe. Men jeg kjenner behov for å være realistisk også. Lukke inntil en dør, men absolutt håpe at jeg kan jobbe igjen – en dag. Skulle det ikke skje, så er det også greit. Prøver å leve et så godt liv som mulig utfra de rammene jeg til enhver tid har 😊

   Ja, hva skal man si? Tror jeg kommer til å si at jeg er lærer, men er ufør nå pga ME. Det enkle er kanskje det greieste?

   Ønsker deg mange fine solskinnsdager fremover 😊 Nyt livet så godt du kan.

   Liker

 3. Skjønner kjempe godt sorgen i dette, jeg er enda i AAP og føler det er noe jeg kan klare, men Nav er mer vanskelige som om de ikke vil jeg skal jobbe. Det er ikke alt jeg kan klare pga situasjonen, men hvis jeg fikk lov å prøve det jeg tror jeg kan klare hadde det hjulpet, ikke minst bare for å
  finne ut om det går eller ikke. Jeg kan ikke gi meg uten å prøve når noe i meg føler at jeg kan, da tror jeg ikke jeg vil finne roen.

  Er veldig sant som du skriver at uføre ikke definerer deg, det er du som definerer deg. I Norge spør vi oftere hverandre hva vi gjør og har enn hvem vi er. For meg betyr det mer hvem personene er, f. eks mine venner er mine gode venner pga den de er og ikke det de gjør eller har 🙂
  Det er desverre endel negative holdninger til uføre, spesielt ved sykdommer man ikke kan se, som om man da ikke er syk og har et valg om å bli frisk på flekken, men slik er det jo ikke. Det er bedre å være hjemme og fungere i hverdagen enn å ikke ❤

  Så fint at du får være litt lærer for sønnen din, vi kan bruke våre studier og livserfaring på mange flere områder enn vi aner ❤ 🙂

  Liker

  • Håper virkelig du får lov og anledning til å prøve ut hva du kan klare, og om du kan klare. Tror det er viktig for å akseptere den situasjonen man er i og få et realistisk bilde av den. For egen del har jeg vært for syk for arbeidsutprøving, og det har jeg heldigvis fått forståelse for hos NAV.

   Ja, det er dessverre en del negative holdninger til uføre. Er nok en del som tror de sitter på fasiten for andre mennesker, men det er bare den som står i det som vet hvordan den har det.

   Veldig godt å føle at jeg strekker mer til i forhold til mammaoppgaver 😊

   Liker

 4. Du skriver:
  «Jeg har vel kommet fram til at noen ganger, uansett hvor politisk ukorrekt det er å si, så er ikke jobb viktig. Det finnes viktigere ting her i livet.»
  Ja nemlig. Det har jeg kommet fram til også. Lett var det ikke, nei det var beintøft. Og en langsom prosess, som ikke er helt avsluttet, for min del.

  Gode ønsker til deg –

  Liker

  • Det er absolutt en langsom og tøff prosess. Kjennes greit ut når formen er sånn som den er nå. Hvordan det blir hvis jeg blir bedre, men kanskje likevel ikke bra nok til jobb, vet jeg ikke. Får ta det som det kommer.

   Liker

 5. Å være lærer er mye mer enn å ha tatt utdannelsen som kvalifiserer til tittelen. Tror nok at noen ER lærere, altså at det ligger i dem på et vis, mens andre kun har det som jobb. Lærerkompetansen kan brukes til masse, så man er jo litt lærer på fritiden også. Det er en slags betryggelse, at den kompentansen en hadde er plusset på livserfaringen som er kommet siden. Selv om yrkestilknytningen er litt skranten, kan yrkesidentiteten være sterk – og på en måte gjør det at en ikke kjenner seg helt på sidelinjen likevel. (eller kanskje det bare oppleves slik for meg).

  Ja, livet er absolutt mer enn jobb. Å innse og anerkjenne det kan være en kronglete prosess.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s