Jeg klarer meg alene :) – i dag

I dag er ikke assistenten min her. Jeg klarer meg alene! Ja, dvs uten at assistenten hadde klargjort mat til meg i går, så hadde jeg nok ikke klart meg alene i dag. Men, når hun har ordnet både lunsj, middag og smoothie på forhånd, SÅ klarer jeg meg alene.

I fire år nå har jeg vært avhengig av hjemmebaserte tjenester. Fire år er lenge! Jeg er utrolig glad og takknemlig for at jeg har fått og får den hjelpen jeg trenger, den har vært og er uvurderlig! Men det er bare så godt å klare seg selv innimellom. Gjør jo det annenhver helg også nå, men dette føles som en ekstra frihetsdag 😉

Det gir nemlig en egen frihetsfølelse å vite at det ikke kommer noen for å hjelpe meg i dag. En friskhet. En normalitet. Selvstendighet. Jeg kan styre meg selv. Ordne selv.

Lillelabirynt skrev et innlegg for noen dager siden, Vennligst vent, om å ikke få hjelp når man trenger det. Når jeg hører og leser slikt blir jeg så opprørt! Hvorfor får man ikke den hjelpen man trenger når man ber om det? Ligger det en mistenksomhet i dette – skal ikke få lure oss, nei!

For det første er det en høg terskel for i det hele tatt å be om hjelp for de fleste av oss. For det andre ber vi vel ikke om mer enn vi mener vi trenger? Det er ikke slik at alle er ute etter å utnytte systemet. Hvem vil ha fremmede mennesker i huset, ha andre mennesker innlemmet i privatlivet hvis man ikke absolutt føler at man er nødt? At vi ikke klarer oss uten hjelp?

ME er en spesiell sykdom. Det er en sykdom som det pr i dag ikke finnes noe dokumentert behandling for. En sykdom hvor man gjerne blir veldig syk. FOR syk, til både rehabilitering og sykehus. Det er da viktig at man får den hjelpen man trenger hjemme, slik at den syke og evt familien rundt har mulighet til å få et best mulig liv. Får man hjelp, kan kan bruke den lille tiden og energien man har på de nærmeste, i steden for å slite seg ut på «må»-ting. Man kan være mamma, kjæreste (for dem som er det) og venn, datter og søster. I tillegg har man kanskje da mulighet til å finne større balanse mellom aktivitet og hvile, slik at man over tid kan bli mer stabil og få et lavere symptomnivå, ja, kanskje til og med bli litt bedre.

Så jeg skal nyte den ekstra «fridagen» min i dag samtidig som jeg er utrolig takknemlig for at i morgen er BPA (brukerstyrt personlig assistent) på plass igjen 😊 For mange slike fridager går nemlig ikke, da hoper det seg fort opp her.

PS. Hvis noen skulle være i tvil; gjett om jeg gleder meg til den dagen jeg kan klare meg selv! Det er en av mine store drømmer 😊

10 tanker på “Jeg klarer meg alene :) – i dag

 1. Utrolig hyggelig å lese:) tenk å klare seg helt selv. Høres fantastisk ut. Men en dag skal vi klare det helt selv, det gleder jeg meg også til! I går sa min yogainstruktør til meg: Du blir bra:) Det er fine ord.

  Liker

 2. Heihei 🙂 ble bare et lite smil fra meg i går. Men her kommer ett par ord til 😉 Så kjekt at du klarte deg selv,håper det gikk bra! Fint og takknemlig innlegg du skrev. Og det er jo så leit med «lillelabyrint» som opplever å få avslag osv.
  Jeg er takknemlig hver eneste dag for at jeg klarer meg selv (dvs jeg hadde ikke klart meg alene med unger og hjem,men jeg klarer å ordne mat o.l.) ,og har ofte dere som er dårligere enn meg i tankene.
  Nå er det helg igjen og jeg håper den blir så god som mulig for deg 🙂 God klem fra meg!

  Liker

  • Hei igjen 😊

   Hadde en fin dag i går med oppsett av ny skriver/kopimaskin/skanner, besøk av ei venninne, skyping med familie – og alt for mye oppetid 😉 Sånn gikk det når jeg skulle passe meg selv 😉

   Nå er jeg klar for en stille og rolig helg 😊 Riktig god helg til deg også!

   Klem 😍

   Liker

   • Jeg hadde tenkt å skrive noen ord i går jeg også men måtte vente til i dag, hehe. 🙂 Glad for at du klarer deg selv innimellom – jeg tror jeg hadde blitt stressa hvis jeg måtte ha fremmede rundt meg så ofte som deg. Nå slipper jeg det, og har tenkt å bevare formen og håpe at det fortsetter slik.

    Fint at du klarer å ta tak i små framskritt og glede deg over det. Tror mange gleder seg sammen med deg!

    Håper det blir helgefinfint hos deg! 🙂

    Liker

   • Takk 😊 Har en super heiagjeng rundt meg og godt er det 😊

    Tror man rett og slett bare må lære seg å leve med BPA og andre mennesker så tett innpå seg i livet. Men hold på formen din du, det beste er å kunne klare seg selv 😊

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s